Orgatec 2016 : “New Visions of Work”

Inform was voor u op de Orgatec beurs in Keulen om de laatste trends en ontwikkelingen binnen de werkomgeving te beleven. Voor u zetten we graag de hoogtepunten op een rij:

Wat valt op? De werkplek zoals we die kennen is passé. Natuurlijk; iedereen werkt nog steeds aan een werkplek voor het gebruikelijke beeldschermwerk, zittend of staand. Maar het begint er steeds meer op te lijken dat de “gewone” werkplek nagenoeg uitontwikkeld is. Dat is ook niet zo gek, want de manier waarop de werkomgeving gebruikt wordt is door sociale en technologische ontwikkelingen enorm veranderd.

Akoestiek, concentratie en samenwerking zijn de actuele thema’s binnen de werkomgeving. Door een toename van open, flexibele werkomgevingen zijn de klachten over gebrek aan concentratie en overlast van collega’s juist toegenomen. Daar wordt volop op ingespeeld door de vele toeleveranciers in de markt.

Een aantal oplossingen die we graag met u delen :

CONN_PAVILION_SANCTUARY ROOM_FINAL_[HI-RES]

“Rooms” van de Engelse fabrikant Connection is een flexibele oplossing om in een open ruimte, toch een (semi-)afgesloten ruimte te creëren, zonder te veel in te boeten aan transparantie. Volledig configureerbaar met verschillende materialen en eenvoudig te verplaatsen. Rooms leent zich ook uitstekend om in te zetten als scrum-ruimte of war-room.

Sanctuary_Room_Cut_Out

De “Hut” van Zweedse fabrikant Götessons spreekt aan door de herkenbare vorm en mogelijkheden van gebruik. Afgesloten en open tegelijk en ook weer eenvoudig te verplaatsen.
Gotessons_The_Hut_Sofa.jpg

Een slimme oplossing voor efficiënt ruimtegebruik is deze van LD Seating. Zowel voor semi-geconcentreerd werk als overleg geschikt. En dat op ca. 4,5 m2.

IMG_3352.JPG

Groen op kantoor is terug! Dit keer niet in de vorm van standaard planten, maar als onderdeel van het ontwerp van de werkomgeving. Overal zien we groen verschijnen. Van hangende planten aan mobiele spreekkamers tot volledige bossen of moswanden. Groen op kantoor zorgt voor verbeterde luchtkwaliteit en biedt ook akoestische voordelen. Bovendien schept het een gevoel van huiselijkheid.

IMG_3968

IMG_3404.JPG

ADC22B74-F3C5-448A-92AC-CC4092922D06-3240-0000056B00714155_tmp

Wat verder duidelijk is, is dat flexibiliteit belangrijk blijft. Flexibiliteit in ruimtegebruik door multifunctionele indeling en door eenvoudig te (de-)monteren units. Dit geldt zowel voor volledige ruimten als de individuele werkplek. Zo lanceerde Vitra de CDS Cluster, een volledig werkplekprogramma met alle denkbare verstelmogelijkheden en bovendien in een handomdraai op te bergen. Handig als de ruimte voor een andere functie gebruikt dient te worden, of bij tijdelijke behoefte van werkplekken.

4E3D72CB-769E-410A-8FEC-11040D9D5509-3240-000005622EF5BB5A_tmp

090BE813-367B-4D74-8492-CE8C8EF7EB61-3240-000005621852444B_tmp

Bovenaan staat; een inspirerende omgeving alleen is niet voldoende om uw organisatie optimaal te laten presteren. De juiste verhouding tussen concentratie-, communicatie- en administratiefaciliteiten, vertaald in aansprekende interieurarchitectuur en met betrokkenheid van medewerkers geïmplementeerd zorgt ervoor dat uw huisvestingsconcept slaagt.

Meer informatie over de genoemde oplossingen of benieuwd naar hoe u uw huisvesting verder kunt optimaliseren? Onze adviseurs staan graag voor u klaar!